Krajalnica do jajek – czy rzeczywiście jest niezbędna w kuchni?
Krajalnica do jajek, jak sama nazwa wskazuje, jest ręcznym narzędziem służącym do krojenia ugotowanych jajek. Sprawdza się też w przypadku warzyw, ziemniaków czy miękkich...
Farbki spożywcze do zdobienia ciast i tortów – komu się przydają? Czy warto po...
Dekoracja stołu na przyjęcie okolicznościowe spędza sen z powiek organizatorom. Zwłaszcza że liczy się o wiele więcej, niż stylowa zastawa. Goście zwracają uwagę przede...
Biszkopt – pierwszy stopień cukierniczego wtajemniczenia
Własnoręcznie upieczony biszkopt nie ma sobie równych, jednak jego przygotowanie wymaga nieco wprawy. Jest podstawą wielu tortów, dlatego warto pamiętać o kilku podstawowych zasadach...
Jakich warzyw i owoców nie powinno dawać się dzieciom?
Dzieciom przez pierwsze miesiące życia daje się mleko
Później powoli włącza się inne pokarmy, zgodnie z książkami i zaleceniami lekarza. Dzieciom nie wolno nigdy podawać...
Czekolada – królowa słodyczy w niejednym wydaniu
Trudno znaleźć osobę, która nie lubi czekolady. No cóż… nie bez kozery jest ona nazywana królową słodyczy. Można ją przygotować na wiele sposobów i...
Czego nie jeść w ciąży?
Ciąża to szczególny stan
Ciąża wymaga od kobiety dbałości o organizm. Kobieta powinna jadać to, co nie zaszkodzi jej ani dziecku. Warto zatem dbać o...